Check & Clean

Nikon och Fujifilm erbjuder kostnadsfri rengöring av din kamera och sensor på plats under Fotomässan 2022!

Gemensamt för både Nikon och Fujifilm är att du lämnar in din kamera till respektive företags rengöringsmonter, varvid kameran sedan rengörs medan du besöker mässan. Du hämtar ut din kamera under samma dag. Inlämning av kameror för sensorrengöring hittar du till höger i ingångens riktning efter Fototorget.

Nikon & Fujifilm hälsar att de gärna ser att du sätter ett kamerahuslock istället för objektiv på din kamera innan du lämnar in den. Det underlättar även med så få tillbehör som möjligt (minneskort, väskor, remmar), men ett fulladdat batteri skadar aldrig.

Här kan du läsa vad som gäller för respektive kameramärke (med reservation för ändringar samt långa väntetider vid hög belastning):

NIKON

När kan jag lämna in min kamera?
Från lördag vid mässans öppning (inga produkter kan lämnas in på fredagen och alla produkter måste hämtas samma dag som de lämnas in).

Vilka Nikon-produkter kan jag lämna in?
Alla systemkamerahus tas emot för rengöring hos Nikon.

Hur många kameror kan jag lämna in?Nikon tar till en början emot en kamera per person, beroende på belastning, och kan tyvärr inte garantera att alla kameror som lämnas in hinns med att rengöras.

Vad utförs när jag lämnat in den?

Rengöring av sensor.

 

 

FUJIFILM

När kan jag lämna in min kamera?
Från fredag vid mässans öppning.

Vilka Fujifilm-produkter kan jag lämna in?
Alla kameror i X- och GFX-serien.

Hur många kameror kan jag lämna in?

Fujifilm tar till en början emot en kamera per person, beroende på belastning, och kan tyvärr inte garantera att alla kameror som lämnas in hinns med att rengöras.

Vad utförs när jag lämnat in den?
Rengöring av sensor, uppdatering av mjukvara och allmän genomgång.