Bli utställare

Om Fotomässan

2-4 december 2022

Här är mötesplatsen för dig som andas fotografi och bild. Under tre dagar får du uppleva en fotofest fylld till bredden med inspiration, produktnyheter, aktivitetsområden, workshops, fotoutställningar och fria seminarier. Samla inspiration och kunskap från de främsta experterna, fotograferna och tillverkarna inom branschen och testa nya produkter. Ta även med dig din kamera och bli en bättre fotograf med hjälp av workshops och testmiljöer där fotografer ger dig råd och tips. Oavsett om du är proffs eller amatör finns här något för alla som vill prova på ny teknik och utrustning, ställa frågor till experter och bli en bättre fotograf. Har du kameran redo?

Samarbeten

Fotomässan arrangeras i samarbete med våra samarbetspartner: FUJIFILM, Nikon, Olympus, Panasonic Lumix, Profoto, SIGMA, Sony, Tura och Stockholm Fotomaraton. Mediapartner och ansvarig för scen Fototorget är Kamera & Bild. Moderskeppet har även sin egna scen fullspäckat med lärorika föredrag av experter.

Utställare

Handla från utställarna på plats och rådfråga dem om ny teknik och utrustning. Här finns utställare inom fotografering, print, rörlig bild, mobil, webb och mycket mer. Träffa distributörer, återförsäljare, förlag och tidningar, leverantörer, fotoskolor, fotoklubbar och fler inom fotobranschen.

Program

Fotomässan har två scener. Huvudscenen, Fototorget, erbjuder föredrag med flertalet kända fotografer där Kamera & Bild står för ett inspirerande program. På Moderskeppets egna scen erbjuds massor av lärorika föredrag med experter inom fotografering och bildredigering.

Aktivitetsområden

Ta med dig din kamera till Fotomässan och bli en bättre fotograf! Här kan du lära dig av experterna i våra aktivitetsområden där proffsen visar, tipsar och hjälper dig att bli en bättre fotograf och bildredigerare. Här finns Actionområdet, Naturområdet, Livets viktigaste ögonblick och Safe room.

Fotografer & experter

Träffa, lyssna och lär av kända fotografer och experter på Fotomässan. Hit kommer flertalet fotografer som är ambassadörer till de största företagen inom fotobranschen. De håller i såväl workshops i aktivitetsområden och föredrag på Fototorget, Fotomässans nav och självklara mötesplats. Även experter från Moderskeppet finns på plats för att dela med sig av tips och trix.

Check & Clean

Under Fotomässan erbjuds kostnadsfri sensorrengöring i Check & Clean. Du lämnar in din kamera till respektive företags rengöringsmonter, varvid kameran sedan rengörs medan du besöker mässan. Du hämtar sedan ut din kamera under samma dag.

Samarbetspartner

Mediapartner