Fototorget

Navet på Fotomässan

Välkommen till den självklara mötesplatsen och själva navet på Fotomässan – Fototorget. Här finns de viktigaste företagen från fotovärlden representerade – med allt inom kameror och tillbehör – som tillsammans bildar en cirkel runt mässans stora scen. Scenen blir mittpunkten där Kamera & Bild har satt ihop ett spännande program med inspirerande fotografer.

Företagen representerade i cirkeln som utgör Fototorget är Canon, Nikon, Sony, Panasonic, Focus Nordic, Fujifilm, Olympus, Profoto och Tura. De är placerade runt mässans stora inspirationsscen som i år kan presentera flertalet intervjuer med kända fotografer, bildvisningar och spännande föredrag.

Fototorget

Ett besök till Fototorget ska inspirera och ge dig nya idéer för att utvecklas inom ditt område. Här finns både experter och kunniga representanter från alla företag som deltar på Fototorget, och de guidar dig gärna vidare i dina idéer. På Fototorget hoppas vi att du hittar inspiration till din egen fotografering och en chans att utvecklas i den riktning du vill, vare sig det rör sig om kamerateknik eller komposition.

Fotografer som du kan lyssna till på inspirationsscenen är bland annat:

Andreas Hemb
Andreas Hemb
, ambassadör för Sony

Naturfotograf som med sitt fotograferande vill ta ett kliv ifrån det rent dokumentära naturfotograferandet till att mer förmedla känslan och magin från de möten som kan fås i naturen. Andreas har erhållit flera stora internationella priser i tävlingar som Nature Photographer of the Year och SM i Naturfoto.

Jonas Rask
Jonas Rask
, ambassadör för Fujifilm

Gatufotograf vars fotograferande och driv av att fånga gatans människor på bild har tagit honom till många platser runt om i världen, även om han fotograferar allra mest hemma i Danmark. Jonas har varit med och utvecklad designen på Fujifilms kamera X-Pro3.

Jessica Wikström
Jessica Wikström
, ambassadör för Fujifilm

Porträttfotograf som fångar sina porträtt med enkla, men effektfulla, ljussättningar. Jessicas dramatiska bilder tar fram olika sidor hos de som ställer sig framför hennes kamera.

Serkan Günes
Serkan Günes
, ambassadör för Fujifilm

Serkan Günes fångar naturens variation i landskapet på bild. Med sin närhet till naturen och blandning av konstnärlig och dokumentär fotografering har han skapat sig ett unikt bildspråk. Utnämndes till Årets Naturfotograf 2009 av Naturvårdsverket.

Frøydis Geithus
Frøydis Geithus
, ambassadör för Nikon

En av Norges främsta bröllopsfotografer vars mest omtalade bilder är fotograferade bland fjordar och fjäll i hemtrakterna. Frøydis är en storyteller som vill fånga naturen som den är och alla känslor som finns på ett bröllop i bild.

Johanna Lundberg
Johanna Lundberg
, ambassadör för Nikon

Sportfotograf på Bildbyrån med passion för sport och supporterskap. Hon har bevakat både världs- och europamästerskap men även satsat på att göra längre reportageresor. 2016 tog hon emot Lars-Gunnar Björklunds stora sportjournaliststipendium.

Hans Strand
Hans Strand
, ambassadör för Focus Nordic

Landskapsfotograf som fångar den vilda naturen och de landskapsdetaljer som framträder exempelvis i jordbruk, vattendrag eller berg. Hans har publicerat sju böcker, många på temat människans relation till naturen och dess påverkan.