Naturområdet

För dig som vill lära dig mer om att fotografera och redigera bilder på djur och natur.

Här kombinerar vi föredrag och workshop där du har möjlighet att ställa dina frågor direkt till fotografer och experter inom sina områden. Ta med dig din kamera och dator för att arbeta live med en bild i ditt redigeringsprogram samtidigt som föredraget pågår. Det blir en verkstad där du och föredragshållaren jobbar tillsammans för att du ska lära dig knepen för att lyckas.

• Inspireras av fotografer och experter inom sina områden
• Ställ dina frågor direkt
• Arbetsplats för dig och din dator
• Lär dig genom att jobba live under föredraget
• Träffa naturfotografer

Även mindre fotoutställningar inom genren finns på plats för inspiration till dig som vill bli en bättre fotograf.

Träffa fotograferna

Träffa fotograferna som håller föredrag och workshops i Naturområdet. Se programmet för mer information.

Claes Grundsten, Olympus

Claes Grundsten är en av Sveriges mer välkända landskapsfotografer. I över 40 år har Claes fotograferat landskap och många av hans bilder är tagna i den svenska fjällen. Claes ser sig som en vandrande fotograf. Claes har fått många priser för sina bilder och böcker.

Emma Svensson, Panasonic

Prisbelönt fotograf och mångsysslare inom foto som har flera års erfarenhet i att hålla kurser och utbildningar inom fotografi. Som 20-åring grundade hon Rockfoto som numera är Sveriges största bildbyrå för konsertbilder.

Hans Strand, Focus Nordic

Landskapsfotograf som fångar den vilda naturen och de landskapsdetaljer som framträder exempelvis i jordbruk, vattendrag eller berg. Hans har publicerat sju böcker, många på temat människans relation till naturen och dess påverkan.

Joakim Odelberg, Panasonic

Prisbelönad föreläsare, bevarandefotograf och undervattensfilmare som besökt stora delar av världen på sin missionsresa för att dokumentera och upplysa fler om den rådande miljösituationen. Joakim är en av Sveriges mest anlitade undervattens fotografer.

Serkan Günes, Fujifilm

Serkan Günes fångar naturens variation i landskapet på bild. Med sin närhet till naturen och blandning av konstnärlig och dokumentär fotografering har han skapat sig ett unikt bildspråk. Utnämndes till Årets Naturfotograf 2009 av Naturvårdsverket.

Tom Svensson, Tura

Bevarandefotograf som anses som en av världens främsta inom sitt område. Tom fångar de utrotningshotade djuren, handeln med djur och tjuvjakt på bild – ett arbete som har gjort honom till ambassadör för bland annat World Animal Protection.