Livets viktigaste ögonblick

För dig som vill lära dig mer om att fånga och redigera bilder på några av livets viktigaste händelser som graviditet, bröllop, fest och andra stora ögonblick.

Här kombinerar vi föredrag och workshop där du har möjlighet att ställa dina frågor direkt till fotografer och experter inom sina områden. Ta med dig din kamera och dator för att arbeta live med en bild i ditt redigeringsprogram samtidigt som föredraget pågår. Det blir en verkstad där du och föredragshållaren jobbar tillsammans för att du ska lära dig knepen för att lyckas.

• Inspireras av fotografer och experter inom sina områden
• Ställ dina frågor direkt
• Arbetsplats för dig och din dator
• Lär dig genom att jobba live under föredraget
• Träffa fotografer inom genren

Även mindre fotoutställningar inom genren finns på plats för inspiration till dig som vill bli en bättre fotograf.

Träffa fotograferna

Träffa fotograferna som håller föredrag och workshops i aktivitetsområdet Livet viktigaste ögonblick. Se programmet för mer information.

David Bicho, Profoto

David Bicho är känd för sin känsla för ljus. Många fotografer har lärt sig att hantera studioblixtar eller förfinat sina kunskaper i ljussättning via hans kurser och workshops. David är också en välkänd fotograf och filmare. Oftast handlar det om porträtt, gärna lite skruvade med mycket färger och spännande ljussättningar.

Frøydis Geithus, Nikon

En av Norges främsta bröllopsfotografer vars mest omtalade bilder är fotograferade bland fjordar och fjäll i hemtrakterna. Frøydis är en storyteller som vill fånga naturen som den är och alla känslor som finns på ett bröllop i bild.

Jessica Wikström, Fujifilm

Porträttfotograf som fångar sina porträtt med enkla, men effektfulla, ljussättningar. Jessicas dramatiska bilder tar fram olika sidor hos de som ställer sig framför hennes kamera.

Jonas Borg, Panasonic

Frilansfotograf med 15 års erfarenhet som har bott och arbetat i bland annat Singapore, Japan, Storbritannien och USA. Jonas har en bakgrund inom fotojournalistiken och hans stil beskrivs ofta som dokumentär. Han fotograferade det svenska kronprinsessbröllopet 2010 och blev därefter den första ambassadören för LUMIX G i Europa.

Terri Lindholm, Panasonic

Svensk/brittisk porträttfotograf baserad i Stockholm. Terri började för mer än tio år sedan med bröllopsfotografering och bytte till fokus på familj och barnporträtt. Terri tilldelades titeln Qualified European Photographer 2016 och har sedan dess regelbundet bedömt kvalificering och tävling för Federation of European Photographers.