Vi använder cookies för att göra din upplevelse bättre Läs mer om cookies här »

Magnus Ragnvid Magnus Ragnvid

Magnus Ragnvid ställer ut med ”Familiar Face”

”I bilden ser jag mig själv, hur jag mår när jag ibland känner att jag inte orkar mer”.
Det är ett av citaten från de personer som Magnus Ragnvid fotograferat, och som ställs ut på Talks - fotoutställning & scen (B11:21). Syftet med utställningen är att beröra, och personerna som Magnus fotograferat ser han själv upp till, eller har blivit imponerad av.

– Jag vill inte avslöja för mycket, men fokuset är en upplevelse för känsloregistret, säger Magnus om sin medverkan på Fotomässan.
Utställningen heter Familiar Face och består av 14 porträttbilder som presenteras i en ljudsatt black box.

Mångfacetterade fotografen Magnus Ragnvid, 43 år, är född och uppvuxen i Skåne men flyttade till Stockholm 1995. Han har under tio år bott och varit verksam utomlands i städer som London, Köpenhamn och Berlin, vilket har vidgat hans kreativa ådra.

Magnus älskar att arbeta med människor, personer och framför allt personligheter. Hans förmåga att skapa förtroende från sina fotograferingsobjekt är vida berömd. Framför Magnus lins känner sig människor trygga, sedda och bekräftade. Och kanske viktigast av allt – som sig själva.


”Slutbilden blir så som jag ser den jag porträtterar, i mina ögon. Jag ser dig!”
- Magnus Ragnvid

Kunder och kända personligheter

Magnus har arbetat med ett vitt spektra av kunder, allt från tidningar som Esquire, NK Stil och BOYmagazine, till kunder som Kanal5, arena, NK och Stadium.

Therese Alshammar, Carina Berg, Jill Johnson, Camilla Läckberg, Mariette, Peter Forsberg, Emma och Henrik Zetterberg är exempel på kända namn som gärna låter sig fotograferas av Magnus. Spännvidden går från porträtt till mode och reklam.

”Jag har haft privilegiet att träffa en mängd inspirerande och starka personligheter under min snart 25-åriga arbetsresa. Familj och vänner. Kända som okända. Alla har vi vår egen kamp, ibland är den synlig men oftast inte”, kommentar fotografen själv denna utställning, som fokuserar på en serie starka porträtt.

Inspirationskällor

Inspirationen kommer från Magnus föräldrar, hans vänner och sitt livs kärlek Patrik.
 
”Mötet med en människa inspirerar mig och jag är en nyfiken person. Min kamera gör att jag kan komma otroligt nära en person, men jag har ändå alltid min kamera med sin lins som ett skydd mellan oss. Det blir ett intimt möte, där jag ändå kan hålla min distans”, summerar Magnus Ragnvid.

Köp din biljett här »

 

Tack till Scandinavian Photo och Lexter ljuddesign för bild och ljud.

Lexter