Vi använder cookies för att göra din upplevelse bättre Läs mer om cookies här »

Klara G, 37, fotograf med studio på söder i Stockholm – just nu med uppdrag i cirkusvärlden.

Köp biljett »

-          För mig handlar det om människan framför kameran. Det finns alltid en historia som behöver berättas.

Klara G började som fotograf på Dramaten i Stockholm och blev egen år 2000. Hon har jobbat mycket med porträtt, mode, skönhet, inredning och teater, men vill inte bli placerad i ett särskilt fack.

-          Jag har beskrivits bland annat som teater- eller porträttfotograf, men det är inte rätt. Jag försöker röra mig i olika miljöer och testa nya saker hela tiden. Jag blir lätt uttråkad och behöver energi av att göra nya saker.

Även ljus och färger är viktiga för Klara G. Hon experimenterar med både befintligt och pålagt ljus för att skapa känslor.

-          Jag jobbar mycket med färgskalor och uttryck. På Fotomässan vill jag visa bilder från teatervärlden – i en skala från punk till guld. Mycket drama. Men också enkelhet.

Klara G växte upp i ett kollektiv och har därmed en stor familj med massor av ”extra” medlemmar. Mötet med människor är naturligt och en livsnödvändighet för henne.

Jag ser verkligen fram emot att träffa olika människor på Fotomässan. Det som är spännande med Stockholmsmässan är att publiken är så blandad, vilket förhoppningsvis innebär häftiga diskussioner med besökarna.