Vi använder cookies för att göra din upplevelse bättre Läs mer om cookies här »

Elisabeth Toll med serien "Frozen moments"

Nyligen blev Elisabeth Toll utsedd till Årets Fotograf av tidningen ELLE. Hon är främst känd för sina modebilder, men har också landskap i sin portfolio. Serien ”Frozen moments” som ska ställas ut på Fotomässan, har en särskild historia bakom sig. Hon har fångat det som är vackert och stilla. Landskap som hon hittat på vägen.

Köp biljett »

 

-          De är alla tagna från bilen parallellt med att jag varit ute på jobb. På fotojobben är det en ganska stökig och stressig miljö, så bilderna har varit en fristad i det ständiga bruset. 

 

 Alla foton som Elisabeth tagit genom åren har lämnat ett avtryck. Fotografierna är hennes motsvarighet till en dagbok.

 

- Sanningen är att jag inte minns tiden däremellan, men när jag ser mina fotografier kommer jag ihåg alla detaljer. Jag kommer ihåg hur det var på plats och hur det kändes.

 

Elisabeth har arbetat med foto i halva sitt liv. Hon beskriver förälskelsen som hon kände precis i början, när hon var 20 år; om hur hon ville göra allt för att fotograferandet skulle bli hennes livsval.

 

- Jag jobbade länge som assistent och i början tjatade jag mig till att arbeta gratis, så viktigt var det för mig.

 

Men även en passion behöver ha utrymme för annat. Elisabeth understryker att hon inte alltid har fotoögat med sig, utan kan välja mellan att fotografera eller umgås.

 

- Om jag väljer att fotografera, går det inte att njuta av stunden som vanligt. Då är fokus om att fånga bilden. Jag blir en jägare där skuggor, vinklar och motivet blir viktigast. 

 

Förutom serien ”Frozen moments” kommer Elisabeth också att ställa ut utvalda modefotografier.